vrijdag 9 maart 2012

Suite voor een hypochonder

Peter Hinssen is één van de internetpioniers in België en Europa. Hij is worldwide een veelgevraagde keynotespreker. In zijn laatste boek Digitaal is het nieuwe normaal vertrekt van de stelling dat wij slechts halverwege de digitale revolutie staan. We gaan nu over naar het diepere deel van het zwembad. Het volgende stuk zullen we echt moeten zwemmen. Het gebruik van technologie is immers geen nieuwigheid meer. Digitaal is het nieuwe normaal. We zullen ons enkel kunnen onderscheiden door de intelligente manier waarop we met technologie omgaan. Een boek over die attitude en bijhorende gedragsaanpassingen. It's not about digitalisation anymore.
It's about being clever once you have digitized.
Gebakken lucht of niet in Humo 3731 van eergisteren 6 maart een gesprek deze IT-expert en visionair.
Some quotes pro memore gepimpt voor het nageslacht:
- Facebook zal het geen tien jaar meer uitzingen. 
- A digital native is jonger dan 24 jaar, de rest is a digital immigrant of een analage allochtoon die zich moet inburgeren. 
- Nefast vanzelfsprekend de invloed van technologie op onze maatschappij. 
- De huidige onstuitbare zondvloed van informatie is ontegensprekelijk oorzaak van meer keuzestress.
- Al digitale dingen eisen extra tijd op, en omdat tijd schaars en dagelijks constant beperkt blijft tot een etmaal, veroorzaken ze voor perfectionisten dwangmatigheid.
- In feite is men als een verblinde controlefreak gehecht geraakt aan iets dat sluipend en stilzwijgend stress en faalangst genereert. 
Tijd om te herbronnen van manipuleren naar inspireren hoor ik me al een tijdje orakelen...
Het handiger hanteren en omgaan met de dagelijkse digitale realiteit. Een realiteit die ruw als een lentelawine zonder inhoudelijke controle buitenproportioneel opgeblazen.
Is dit dan als een suite voor een hypochonder dacht Braak al zingend destijds?

0 commentaar:

Een reactie posten