vrijdag 17 februari 2012

Oud - ouder - te oud

Het ratingsbureau Standard & Poor's waarschuwt dat de rating van een aantal (naar hun ogen te) rijke landen vanaf 2015 naar beneden (moet) kan worden bijgesteld als die landen (met wel een goed werkend en onderbouwd sociaal systeem voor ziektefonds/pensioen) de stijging van de gezondheidskosten en de kosten verbonden aan de veroudering van de bevolking onvoldoende onder controle krijgen....  (Omid Malekanlekan maakt met Visual Storys videos that entertain and educate zoals European Crisis Explained).
Foei moeial. Onbetaamd beschamend wat die Wall Street Rating-boy&girls zich durven/kunnen veroorloven. Schoenmaker blijf bij je financiële leest dan daarenboven grib proberen te krijgen op andere financiële randdomeinen or niches. Bijna betutelend belerend raadt S&P aan asap hervormingen te beginnen... Natuurlijk, want naarmate het kiespubliek mondiger en ouder wordt zal het draagvlak voor hervormingen kleiner worden... Ouder worden is dus geen deugd meer, het kost teveel te lang. Alles heeft zijn tijd.

Niet alleen oneliner Steve Jobs bleek een visionair te zijn - ook(ongelovige Thomas Jefferson
Tussen deze en andere lijnen door is het voor mij een uitgemaakte zaak dat deze rapporteurs gestuurd gedirigeerd worden door de lobby van politiek en het grote wereldgeld en hun overeenkomstige dubbele agenda's. Gisteren nog eens duidelijk via Canvas in beeld gebracht door Panorama met De macht van de rating agencies  van VPRO's - Tegenlicht

0 commentaar:

Een reactie posten