vrijdag 29 april 2011

Empire Rules

Toen ik vanochtend mijn wagen parkeerde in de schaduw van de Reyers VRT- (paddenstoel) toren wist ik meteen wat schrijven.

De jarige trakteert met zuidzicht: Flatiron, WTC, Lady Liberty
Gebouwd in 410 dagen is het Empire State Building met 381 meter en 102 verdiepingen de hoogste wolkenkrabber in New York en staat derde op de lijst van hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. De naam van het gebouw, dat op de kruising van West 34th Street en Fifth Avenue staat, komt van de bijnaam of nickname van de staat New York: The Empire State.
Dit verbluffende art deco-icoon van architecten Shreve, Lamb and Harmon is zondag 1 mei 80 jaar jong.  Via één van de 73 liften ontdek je na een kleine minuut en 80 etages hoger op een 360° observartion deck waarom ik de VRT-versie vergelijk met een kabouter-paddenstoel van slechts 90 meter. Onder deze straalverbindingstoren was het vandaag een verrassend spontaan weerzien van meerdere 'uit-het-oog-verloren'collega's tijdens het (pensioen)afscheid van Mathieu. Het ga je goed: Today is the tomorrow you worried about yesterday, and it all is well.
Tot binnenkort in de schaduw van onze tuinboom, met in de ene hand een artisanaal lokaal donker bier van hoge gisting en in de andere een vers stuk ouderwetse oma-fruitvlaai!

0 commentaar:

Een reactie posten