Woorden met een X

En, Big Brother, moet je nu op zoek naar een nieuwe job?' Dat antwoordde een kandidaat tijdens het allereerste belspelletje ná de Basta-uitzending van maandagavond. 'Oplichter!', riep hij er nog snel achteraan. Ook gisterochtend en gisterenmiddag waren er nog belspelletjes te zien op de Vlaamse televisie. Laatste presentator was Gino van Droogenbroeck, al was hij toen nog nietsvermoedend over de toekomst van z'n job. Ook hij kreeg weinig complimenteuze opmerking naar z'n kop geslingerd.
Enkele frappante feiten in volle politieke crisis (zelfs dé bilderbelgen outen zich nu plots ongegeneerd per brandbrief). Toeval of niet? Echter de publieke opinie stelt dankzij de 'sociale' mediamiddelen (Facebook, Twitter, ...) steeds meer en vaker zijn eisen aan deze zichzelf vergalopeerde samenleving - in casu media en politiek.
Zielig en hypocriet tegelijkertijd dat deze vox populi  zichzelf op dezelfde wijze als deelname aan een bedrog belspel blindelings bijna naïef verneukt door intens gebruik van sociale media.
Kosten-baten analyse van input versus output? Hoeveel tijd, geld en energie spendeert de man met de pet hieraan? Wat brengt/levert het de burger uiteindelijk op? Meetbare meerwaarde? Welke essentials moeten daardoor plaats, tijd en ruimte maken? Wordless Wednesday!
Paradoxaal toch, (media) macht maakt en kraakt de 'mondige' burger.

Reacties