zondag 26 december 2010

Y-phone

Click to enlarge
Eerste 'Witte' Kerstdag sinds meer dan -tig jaar. De ene bron spreekt de andere tegen: was het nu 1964 of 1986?  Wat ik wel met zekerheid kan prediken is dat de iPhone van Apple reeds in 1951 verkrijgbaar was in Nederland via het toenmalige legendarische Amroh, bij menig (media) hobbyist geen onbekende naam.
In 1923 startte Amroh een internationale handelsfirma met een eigen fabriek Amutronics én  met de Uitgeverij de Muiderkring.
Deze uitgeverij publiceerde over de producten van Amroh boeken, cursussen, bouwmappen en diverse tijdschriften. Vele zelfbouwers - waaronder m'n vader en later ikzelf - hebben onze eerste stappen gezet met de materialen van het bedrijf of met de Muiderkringboeken en de verschillende populaire publicaties, waarvan Radio Bulletin en Radio Blan de bekendste zijn.


En voor wie er deze Kerst nog altijd geen iPhone onder de boom lag kan z'n grieven/wensen voor 2011 online kenbaar maken. Zoals vorige vier jaar maakt men van deze kattebel confetti om uitgestrooid te worden tijdens de New Years Eve Countdown op Times Square NYC.


0 commentaar:

Een reactie posten