Oordelen en veroordelen

Daarvoor heb ik slechts een (te) klein stukje van deze wereld gezien, gevoeld, gesmaakt in m'n eenmalige aardkloottocht. Altijd overal gekenmerkt door het drukspanningsveld van actie-reactie of door de zoektocht naar de juiste balans tussen vraag en antwoord. Je onderweg opnieuw uitvinden zonder zichzelf in de voeten te schieten.
Net als de Romeinen, de Anasazi en de Maya's zal onze moderne beschaving ooit aan zijn einde komen. Wanneer honderden jaren later de verlaten ruïnes van sommige grote wereldsteden opgegraven zouden worden door wetenschappers, tot welke conclusies zouden zij dan komen? Sommige deskundigen zijn van mening dat er een reëel risico bestaat dat de aarde eerder in een noodsituatie zal verkeren dan we denken. In 2210 ontdekken wetenschappers de ruïnes van een grote beschaving. Vertellen ze het verhaal van het einde van de aarde zoals wij die kennen?
NGC zocht het uit in 2210 The Collapse? Morgen zondag vanaf 21 uur neemt men een kijkje in de geschiedenis om te zien hoe grote beschavingen aan hun einde kwamen door vergelijkbare crises die we tegenwoordig meemaken. Zo onderzoekt men of een mondiale ineenstorting voorkomen zou kunnen worden door gebruik te maken van duurzame alternatieven voor onze slinkende energie-, water- en voedselvoorraden. Is vijf voor twaalf - doomsday nabij? Beoordeel!

Reacties