zaterdag 9 oktober 2010

Lezen - luisteren - kijken

Morgennamiddag ga ik terug een looppasje in de wereld zetten samen met 10.000 vreemden met dezelfde vertrouwde sportpassie. En binnen een dikke week een ander stapje elders plaatsen tijdens een citytrip Straatsburg. De Europese Unie aldaar (proberen) te snuiven, te voelen, te begrijpen en plaatsen in een context. Thinking Europe!
En het Vlaams-Nederlands Huis deBuren helpt je daarmee met een nieuw project called City Books, opvolger van Radioboeken.
City Books is een residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken unieke Europese stadsportretten die je altijd en overal kunt lezen, beluisteren, bekijken via gratis download.
Een aantal schrijvers en fotograaf verblijven twee weken in een Europese stad. Ze ontdekken in die periode deze stad en vertalen de kennismaking naar hun specifieke artistieke taal.
Aangeboden als multimediale tekst, e-book en podcast zullen deze City Books op termijn een uitgebreid netwerk van ‘Verenigde Steden van Europa’ vormen. Reis zonder je te verplaatsen, het is wat anders.
Of wederom één reden voor (kerstcadeau) aanschaf van déze iPad. Zie maar waarom Apple altijd anders was, is en zal blijven.

0 commentaar:

Een reactie posten