zondag 15 augustus 2010

Final Prophecy

Dag op dag één jaar geleden vaarden we vanuit Venetïe met de MSC Musica over de Mare Nostrum. Het jaar daarvoor ontdekte ik per cruise via de Century o.a. de Orkney Islands.
Halfoogst op zondag, een hoogdag, dé Metropool moederdag. Tevens de dag dat ik bemerkte dat die Schotse eilanden nu (eindelijk) ook via Google Streetview te bewandelen zijn ...
21 mei 2008 werd vandaag dus herbeleefd.: zoals deze Judith Glue-winkel webcam via Google Streeview, 'n omgekeerde wereld.
Binnen twee jaar - het Abraham-jaar in het teken van Zero to Marathon man is het exact 100 jaar geleden dat de onzinkbare Titanic aan zijn maidentocht naar New York begon.

Het wrak rust op vier kilometer diep in de oceaan...

Als cruise-addict las ik dat je met een vrij  kleine cruiseliner, de Balmoral een eeuw na de fatale feiten de Titanic-tocht kan overdoen. Vertrek op 8 april 2012 vanuit het Engelse Southhampton via Franse Cherbourg en Ierse Cobn om in de nacht van 14 op 15 april halt te houden op de plaats waar de Titanic in nog geen drie uur (en ruim 1500 doden verder) zonk. Deze morbide memorial cruise is nog even (voor ie volzet is) te boeken via de Britse Miles Morgan Travel.
Morbide in 2012? In het jaar van Nostradamus' final prophecy ...

0 commentaar:

Een reactie posten