zaterdag 24 juli 2010

Hoed af voor de toupet

VAN TOEVAL GESPROKEN: net voor het verplichte politieke zomerreces, het betaalde jaarlijkse grote verlof der politici toch nog een zucht van zomerse mediaverluchting. Iedereen kan met een gerust hart en (eventueel) geweten 'uitroesten'.Trouwens waarom hebben onze democratisch verplicht verkozenen tot oktober vrij? Is dit hun welverdiende loon naar werken? Hebben ze voldoende gewerkt voor wat ze zoal verdienen? Of hoe kunnen ze nu eenmaal voldoende gewerkt hebben als ze zoveel verlof hebben... Dit vicieus dilemma oogt trouwens zeer (zielig verziekt) vertrouwd in m'n naaste (familie)kring ...Mag ik me daarom rijk(er) prijzen omdat ik per ongeluk jaren niet (meer) aan dit soort luxe ontspanning meesponsor.

TER ZAKE. Wat eraan vooraf ging? Enkele weken geleden nog had Media-minister-madam-de Limburgse gelaardse Lieten laten weten dat de nieuwe VRT-baas niet in de beloofde zes maanden gevonden kon worden, pas tegen september verwacht mocht worden. Blijkbaar besefte de Vlaamse regering dat het laten aanslepen van de zoektocht naar het witte konijn voor de VRT voor niemand goed was. Niet voor de VRT en niet voor de Vlaamse regering, waarop de aanslepende benoeming met een geur van politieke bemoeienis begon te wegen. Een eerste procedure leverde geen geschikte kandidaat op, bij de tweede (loge)lobby dook onbekende Sandra De Preter onverwachts op: (voorlopig) politiek kleurloos met (vooral print) mediakennis.

De nieuwe baas van de VRT is dus bovenal een mens. Ik snap ook niet wat de meerwaarde van het benadrukken dat het een vrouw(tje) is. Historisch gezien geen probleem ermee. Maar die idiote uitlatingen op radio, tv, print en internetmedia voelen vernederend aan.

'VRT is het mooiste mediabedrijf in Vlaanderen' zei Sandra De Preter (48) lovend tijdens haar eerste persconferentie naar aanleiding van haar aanstelling als gedelegeerd bestuurder van VRT. Ze pleitte bijna plechtig zalvend voor een sterke geloofwaardigheid. Daar gaat ze meteen al in de fout en uit de bocht. Deze first class marketeer start sluw en speelt vals met een leugen om bestwil of eerder een slimme zet in strategie? Nee hoor, dit is een duidelijke vorm van komkommer, kwel, lust en sensatie.

Het KISS-principe in volle glorie vrienden: KEEP IT SIMPLE STUPID. Laat je niet afleiden door de tweedehands pruik met grijze bles uit de VRT-rekwisietenafdeling naast de werkvloer van de nieuwsredacties. De nieuwe baas is in het kader van besparingen de Limburgse gelaardse Lieten (42) herself. Jawel, luister helder, gluur scherp en ontdek deze perfect gecamoufleerde body double. 

Zijn we op antenne?
En ook als een speld in een rommelmarkt hooiberg botste ik voormiddag op het tengere lijf van m'n ex-media-buddy Peter G. aan. Vele radio-avonturen en -kuren hebben we doorzwommen. Na een dikke decade uit het oog uit het hart blijft zijn humor nog altijd goedlachs sec en spits... Ik las dit weekend, dat de VRT een nieuwe baas heeft. Er stond een foto bij. Ik dacht: Samson?
Heerlijk deze zeldzame eerlijke en spontane schitterende spirit te herontdekken. Zijn we op antenne? tierden we meermaals schaamteloos luid en 'per abuis'!

0 commentaar:

Een reactie posten