zaterdag 10 oktober 2009

De wereld is een dorp

Maandag is een 'Belgische' aannemer uit Zele met vooral Poolse, Turkse en Bulgaarse werkmannen gestart met de bovengrondse 'nutsleidingen' te vervangen en meteen ondergronds aan te leggen. Ben es benieuwd hoe deze operatie zal eindigen. Dat deed gisteren plots het overwerkte - bouwjaar 1954 - hart van Félice.  Elk einde is een nieuw begin want mijn nicht Inez trouwt vandaag (én voor het eerst) in Athene. Ze verlaat haar appartement in Monaco.
Uitgesteld is echter niet verloren: ik was van plan - indien m'n linkerknieblessure het toeliet om morgen de 20K de Paris te lopen i.p.v. de eerder 'mislopen' en uitgestelde feestelijk 30ste '20 km van Brussel'. Niet dus.
Zal ik dan morgen troost vinden tijdens de ultieme uitwuif-kaas met wijnavond van mijn ander neef Vincent? Hij die als 18-jarige z'n Vlaams boerenland verruilt voor 'vrijwillgers' werk in het verre platteland van Peru. Ik denk het niet. Noch kaas noch wijn. 
Misschien dan toch een 21-daagse reis in februari 2010 doorheen Australië en  Nieuw-Zeeland (Sydney, Ayers Rock, Kings canyon, Alice Springs, Darwin, Kakadu, Cairns, Auckland, Rotorua, Napier & Wellington) boeken? Of  in een  notedop ....de wereld is een dorp geworden. En wie is bij u dan de dorpsgek?

0 commentaar:

Een reactie posten