Name & Number


2009 feestneus Darwin noemde het species en de man had 200 jaar geleden gelijk: wij zijn met meer dan voldoende. Maar deze maand vallen 'ze' vlot als vliegen. Of zoals Hanne me onlangs verraste met God moet van alles een getal hebben. Ecce.
As the world turns een handvol met oneindig speciale sterke species: Jan, Karel, Farrah, Hilde en Michael. Dat kan tellen.
Net als de twee golfoorlogen én 9/11 was ik ook vannacht live getuige van de CNN-berichtgeving omtrent de dood van Michael Jackson. Hij was zoals Yasmine dermate verteerd door de druk denkende medemens in zijn schaamteloos gecreërde navelstarende maatschappij.
Getuige is heden de file op Facebook en in top gear grapt Twitter gênant 'sterren komen en sterren gaan maar die van Kimberly zullen altijd blijven bestaan'. Het zinnige bewijs van de onzin van deze 'sociale' netwerken.
Feiten zijn geen folliekes maar plaatsen de eindigheid van het leven terug in perspectief. Onbewust blijkt dan dat Michael Jackson de mannelijke fil rouge in m'n medialeven was.
Mijmerend doorheen die verdwenen jaren, verloren namen en grote getallen zal op 25 juni in 2150 de zon voor meer dan 7 minuten volledig verduisterd zijn.
Maar wie zal het nog kunnen zien? Geef me hun naam en nummer! Niet via Facebook of Twitter, gewoon face to face, sereen en stil op een terras ergens in deze wilde wereld. Ik trakteer je carpe diem.

Reacties