Dik Voormekaar Draait Door

Rooie André van Duin (62) zal morgenavond waarschijnlijk miljoenen -> update! kijkers aan de buis gekluisterd houden met de terugkeer van De Dikvoormekaar Show op Nederland 1. De aanleiding voor André van Duin en compagnon Ferry de Groot om de show terug te laten keren, was een bezoek aan het rode De Wereld Draait Door in februari 2007. (=collectors-video).
“We hadden niets voorbereid en toen werden we door Matthijs van Nieuwkerk voor het blok gezet om een stukje Dik Voormekaar te doen. De mensen vonden het blijkbaar enig.”


De Dik Voormekaar Show was vijftien jaar lang op de radio te horen. “Het is ook nog twee keer op televisie geweest. Eerst met grote handpoppen en daarna nog met poppen waar echte mensen in zaten. Twee keer faliekant mislukt.”

Volgens Ferry de Groot is de grapdichtheid nu wel hoger, vertelt hij. “Dat eist de tijd. Maar we doen het gevoelsmatig. Het kenmerk van Dik Voormekaar is nog steeds chaos. Hij zit de hele week te bedenken hoe hij een fantastische show kan maken en binnen twee minuten is alles aan gort doordat hij met allerlei amateurs werkt.”

De Dik Voormekaar Show is vanaf morgen vrijdag vast voeder vanaf 21.15 uur op en daarna op de Dik Voormekaar Plaza

Reacties