Trio met brio

Ik spoor vanochtend vrij vroeg (!) per trein (jawel) naar Amsterdam voor onder andere de 30ste Radiodag. Maar er is meer in de lucht en in het land van Piet Hein. Ken je het eiland Amsterdam?

Het is een van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Het ligt midden in de Indische Oceaan en wordt door nog geen honderd mensen bewoond. Amsterdam eiland vormt het einddoel van de lange reis die Floortje Dessing maakte voor het LLink-televisieprogramma 3 op reis. Ze vertrok vanuit haar woonplaats Amsterdam en reisde zoveel mogelijk over land. Via Turkije, Syrië, Israël, Saudi-Arabië, Ethiopië en Kenia naar het Franse eiland La Réunion waar ze aan boord van bevoorradingsschip Marion Dufresne gaat. Dit schip vaart slechts vier keer per jaar en brengt je naar Amsterdam eiland. Makkelijker bereikbaar voor de gemiddelde toerist zijn de bestemmingen die Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie bezoeken. Zij bedienen de kijker die inspiratie op wil doen voor een volgende vakantie en geven meer praktische reistips.

Wanneer de treinen tijdens de heenreis zondagmiddag klokvast zijn ben ik net op tijd terug thuis om deel 6 van dit trio te bewonderen.... eilandhoppen in Schotland. Een aanrader.

Reacties