dinsdag 15 juli 2008

Slakkengang


Er vliegen steeds minder vlinders rond in België. Waar er vorig jaar in juni nog gemiddeld dertien vlinders in onze tuin rondfladderden, is dat nu gedaald tot vijf. Volgens Natuurpunt is dit een zorgwekkend signaal, want de vlinderpopulatie is een gevoelige indicator voor de toestand van ons leefmilieu. De daling van het aantal vlinders in ons land is te wijten aan een aantal factoren. Een te intensief gebruikt landschap, de blijvende milieuvervuiling en een al te versnipperde natuur zorgen ervoor dat vlinders het moeilijker krijgen om te overleven. Ook het ontregelde klimaat eist zijn tol. Vlinders kunnen zich moeilijker aanpassen aan het onvoorspelbare weer, wat fataal kan aflopen. (belga/sam)


Vlinders zag ik voldoende in Malta waar de lome buschauffeurs een wilde staking gestart zijn...Zomertijd vakantietijd. Tijd voor komkommer, kwel, lust of andere sensatie. Half juli en nog steeds niks te bespeuren van een deftige echte zomer in dit geteisterde land. Gehavend sinds zijn onafhankelijkheid door teveel onderlinge politieke compromissen. Men heeft zichzelf en zijn burgers in het bijzonder genaaid door dit sneeuwbaleffect 'van het een kwam het ander'.

Ach, het en hun geklooi maakt me allemaal niet zoveel meer uit, heel veel minder dan -pak een beet- dikke drie jaar geleden... Niet druk maken zolang er slakjes in onze groene container huizen of leven als een slakkengang !

tag: , ,

0 commentaar:

Een reactie posten