Pastizzerija
Meer nog dan in de keuken van de MV Century kon ik me in Malta te goed doen aan de 'pastizzerija'. De keuze was meer dan dubbel en dat veelvoud heeft me danig gesmaakt! Weliswaar met voorbedachte rade had ik voorafgaand op 23 april ll. (toevallig m'n verjaardag) advies ingewonnen bij een diëtiste. Na de Schot/Ierland-cruise van mei en de Malta-trip van juni ben ik afgelopen woensdag 2 juli gestart met 'anders eten'. M'n cholesterol-peil is met 152 (kleiner dan de standaard van 190 MG/DL) op niveau . Echter een BMI van 29.4546598416 en 103 kg bemoeilijken m'n drie per week looptrainingen. Bedenk daarbij dat ik sinds m'n rookstop vorig jaar slechts 8 kilo aandikte in plaats van het gangbare meervoud ervan. Maar net zoals ik na 30 jaar stopte met roken, drinken en startte met hardlopen is het nu tijd voor 'start to eat'. Het laatste stukje taart in Café Delos aan het zwembad was de stille maar smakelijke getuige tijdens onze laatste Malta-dag.
Reacties
Een reactie posten