Cruisin' Time (7)














































































Ontwaken met a stateroom-view on the Titanic Quarter is anno 2008 spooky. The unsinkable was here made in Belfast, hometown of the world's largest dry dock, in the shipyard van Harland & Wolff. De toenmalige rederij White Star is er nog altijd als onfortuinlijke getuige. George was als notoir alcoholist op z'n Best en voetbalde zich de eeuwige roem via zijn naam aan het Belfast International Airport.
Deze stad met hoog Canvas-gehalte ademt onderhuids de sfeer van The Troubles in de 60s. De wijk Shankhill met zijn Murals propageren kunstig stilzwijgend maar nog steeds brandend aangrijpend het conflict van communities met religie-keuze als inzet en onderling verzet via straatterreur.
Echter grote kuis na de wapenstilstand plaatst de complexiteit van deze stad extra in de spotlights. Real estate en urbanisatie is booming business, staan in contrast met de traditionele Fish & Ships (Bishops) en Guinness (The Crown), met de imposante Parlementsgebouw te Stromont, Capitol Hill body double City Hall en aanpalende Donegall Square. Meer nog tijdens het prachtige zomerweer vandaag viel het studentikoze schoon volk in strak uniform van de vele college's en unief des te meer op: onwaarschijnlijk,het zomert in Belfast! Morgen een kaarsje branden in St. Patricks's Cathedral te Dublin?

Reacties