April Kever


De aanhoudende warmte en droogte hebben gevolgen voor het normale seizoensverloop van de natuur, zowel voor planten als dieren. Zo lijkt het er op dat de meikever dit jaar beter tot "aprilkever" wordt herdoopt. Insecten zijn koudbloedig en reageren sterk op temperatuursveranderingen. Er waren dit jaar al meikevers in februari en maart. Begin april is het dan helemaal losgebarsten. Net op tijd want we troffen gisteren een meikever aan op de overloop naar de slaapkamer! Vloog ie binnen langs het kipraam aldaar? Binnenkort een ijsbeer in bed... Onze meikever is terug waar hij hoort (het was trouwens een kwarteeuw geleden dat ik het diertje nog es live aantrof).
Tags: ,

Reacties

  1. Dan moesten we vorig jaar over een junikever spreken, want het was tot mei bar koud en de natuur liep serieus achter. Ook toen geen "normaal" seizoensverloop, al zijn de meesten dat al lang vergeten en wordt de huidige maand tot in het onnozele veralgemeend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ sereniteit: Dankzij de overkill van de 'zesde macht' (cross-media) worden facts & figures heden (te) snel vergeten en veralgemeend tot (tijdelijke) folliekes. Eigen aan de tijdsgeest? Bekijk 10 juni aanstaand es in die optiek...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten