dinsdag 24 oktober 2006

Hulde aan Sarah

Overal zie je wel ergens in de voortuin, op een ludieke manier, één of meerdere Abrahampoppen of Sarah's in 'n stoel zitten. Vaak met tekstbord én 'n krat bier erbij. Bedoeling van de gulle gever is, dat er naar aanleiding van een gegeven pop een feestje gebouwd wordt. De oorsprong is afkomstig uit het Nieuwe Testament. Jezus zei dat hij Abraham had gezien. Nu was Abraham al jaren dood en men geloofde hem niet. Ze zeiden: "Gij zijt nog geen vijftig jaar en toch hebt gij Abraham gezien??. Feitelijk wordt de uitdrukking 'Abraham gezien hebben' dus omgedraaid bij ons. Als iemand 50 jaar wordt, noemen we hem Abraham. Om de vrouwen niet te kort te doen met 'n passend feestje wordt zij in dat geval Sarah (de vrouw van Abraham) genoemd. (Tnx. to Mersel)
In Amerika wordt de 50ste verjaardag een ?over-the-hill?-party genoemd. De Amerikaanse jarige krijgt een ?over-the-hill?-basket gepresenteerd. Dit is een mand of doos gevuld met cadeautjes en gimmicks die op de 50ste verjaardag, of op de 50-jarige zelf slaan.


En zo geschiedde vandaag: m'n Sarah met een reiskoffer vol veel leuks (en oogdruppels!) richting Grand Hyatt New York. Toer virtueel of met foto's .

0 commentaar:

Een reactie posten