De Dolle Mol

Jan Bucquoy gaat het befaamde Brusselse café De Dolle Mol heropenen in de Spoormakersstraat 48, of twee panden verder dan de vorige locatie. Na renovatie opnieuw open begin 2007.

De inrichting van het café gebeurt zoveel mogelijk met delen van de authentieke Dolle Mol, die Bucqouy bij de vernieling van het vorige café kon redden.


De eigenheid van het café blijft behouden. ,,Een pintje kost slechts 1 euro. Maandag is er poëzie, dinsdag film, woensdag een one man show en donderdag concerten. Vrijdag is vrouwendag - vrouwen drinken dan gratis''.

De Dolle Mol opende in de jaren '60 de deuren aan de Kaasmarkt en was decennia lang de verzamelplaats voor wereldverbeteraars en creatieve dromers. Het café behoort volgens Bucquoy tot het cultureel erfgoed van de stad.

'Wereldverbeteraars en creatieve dromers', was de passage die me opviel in dit (ingkort) Belga-persbericht. Tijden zijn nog steeds niet veranderd, waar is de tijd van m'n favoriete KetKroeg, de tijd dat RITS-docenten ons daar vonden dan in 'lokaal 103' of op Sonart? Studentikoos stout...

Reacties