C viert mee

In de overvloed aan lijstjes die ons het hele jaar door - en vooral tijdens de eindejaarsperiode - overspoelen, wil ik je deze toch niet onthouden: de meest verschrikkelijke bedrijfsregels en ergste ontslagredenen van het voorbije jaar, opgesteld door het outplacementbureau Challenger, Gray & Christmas. Lees en gruwel!




  • Een Duits bedrijf hanteert een erg strikt ?twee keer zeuren en je ligt eruit?-politiek. Voorlopig zijn er al twee werknemers op die basis ontslagen, een heleboel anderen zijn zelf opgestapt.
  • DaimlerChrysler in de Amerikaanse staat Indiana tolereert enkel Chrysler-auto?s op zijn parkeerterrein voor werknemers. Wagens van een ander merk worden weggesleept naar een plek zo?n 80 km verderop.
  • Een werkneemster van een bibliotheek heeft haar ontslag gekregen omdat ze te veel tijd had verspild aan het redden van een eekhoorn die was klemgeraakt tussen de zoldering.
  • Een stichting die fondsen werft voor onderzoek naar hartziektes, moest zijn directeur ontslaan omdat hij maar liefst 237.000 dollar (bijna ? 200.000) zou hebben achterover gedrukt. Een groot deel van het bedrag zou hij gebruikt hebben voor het betalen van een ?dominatrix?: een meesteres in sm-spelletjes.
  • De 'National Labor Relations Board', een Amerikaanse overheidsinstantie die onder meer oneerlijke praktijken tegenover werknemers controleert, weigert om een bedrijfsregel in te trekken die werknemers verbiedt samen dingen te doen - zelfs buiten de werkuren.
  • Een groot computerbedrijf in Nashville heeft dertig islamitische werknemers ontslagen omdat ze zoals hun geloof voorschrijft, dagelijks wilden bidden bij zonsondergang.
  • Een werknemer van een bierproducent, die nooit eerder in zijn carrière problemen had gehad, is een dag na het verschijnen van zijn foto in een plaatselijke krant zonder reden afgedankt. De man hield op de foto toevallig een bierblikje in de hand van een ander merk...
Ik heb m'n plaatselijke betere blauwe vrienden van de wet voor dit eindejaar gevraagd om de beste excuses in verband met o.a. overdreven snelheid, alcoholgebruik, vreemd gaan, fout parkeren,... eens te noteren. En die zijn meestal randje infantiel, debiel edoch 'hoera hilariteit': je nieuwe start-kado begin 2006... en voor nu 'de ballen'!

Reacties