Warm Winteruur

Het laatste weekeinde van oktober is nog nooit zo warm geweest. Vandaaag kwam de temperatuur boven de 22 graden uit. 'En dat terwijl de wintertijd is begonnen', aldus een woordvoerder van het KMI zondag. 'Wat een verschil met oktober twee jaar geleden', zei hij 'toen hadden we in de nacht van 22 op 23 oktober een record omdat het vroor''. Het is vandaag de zonnigste en warmste 30 oktober geweest sinds 1833, het begin van de weerkundige metingen in ons land. In Kleine Brogel klom het kwik naar 23,4 graden, dat is ruim tien graden meer dan de normale maxima in deze tijd van het jaar.
Ideaal weertje om het antennelandschap te fotograferen. De 60 en 70s TV-dakantennes maken nu plaats voor GSM-masten in België en Nederland. Binnen een 10-tal jaren zullen ook zij behoren tot het culturele erfgoed wanneer ze vervangen worden door satellieten zoals bij GPS. Maar de aardse radiozenders en hun masten zullen blijven.
West-Vlaming Danny heeft daarom één en ander verzameld voor het nageslacht met 'Project 208' (de oude middengolffrequentie van Radio Luxemburg zaliger). Prachtige foto's.

Reacties