Jingle Top 40

De Veronica Radioschool en het Genootschap radiojingles en -tunes starten met de Jingle Top 40. Het programma zal te beluisteren zijn via de website van de Radioschool en is volgens de makers geen gewone hitlijst. Zo is de nummer 1 in de Jingle Top 40 niet per definitie de meest gedraaide jingle van de radio van die week, maar door kenners, radiofreaks, jingle-fielen en andere geïnteresseerden samengesteld door middel van een stemming en het aandragen van nieuwe suggesties en jingles. De Top 40 kan bestaan uit jingles die je nu op de radio hoort, uit de oude doos, uit het buitenland, of een zelfgemaakte radiojingle.
De Jingle Top 40 wordt maandelijks ververst op basis van de stemming en ontvangen mailtjes. Op de eerste dag van de maand verschijnt de nieuwste lijst. De lijst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te lezen en te horen via de website van de Veronica Radioschool. 1 november zal de eerstvolgende Jingle Top 40 gepubliceerd worden.

Op zich is/blijft het een prima podcast-idee van m'n Ollandse buddies. Op vlak van 'zoektocht naar nieuw radiotalent' organiseren ze met deze radioschool toch iets gefundeerder i.p.v. de huidige 'krui(p)wagen' of 'citroenpers'-aanwervingspolitiek bij de Vlaamse media.

Reacties