Avant la lettre

Alhoewel 'psycho-technische'-testen jaren terug tijdens sollicitatieproeven uitwezen dat ik behoor tot het 'literair' type, is boeken lezen niet zo m'n ding. Eerder kranten en magazines behoren tot de vaste WC-lezingen. Indien TV-BV's die beweren dat ze geen TV kijken of een zo'n onding-toestel in huis hebben maar wel tijdens hun vakantie tonnen boeken lezen dan zal m'n puberneef nooit zo'n cultureel mens worden. (God was een goed mens om ons daar van te behoeden).
Gepast of niet, als ie ergens op bezoek komt bij 'who whatsoever' start ie met hyperkinetisch lezen. Zelfs dure vrouwenbladen als Marie- Claire en Vogue, de gecensureerde misdienaarspreekpraat uit het parochieblad, de bijsluiters van anti-deprissiva, beursquota uit De Tijd, de Gele Gids alfabetisch omgekeerd en achterstevoren, de meertalige voedingswaarden per 100 mg van een tetrablik halfvolle melk, de algemene polisvoorwaarden van de brandverzekering, de gebruiksaanwijzijng van vaders eerste 60s bandopnemer, ...

Niets ontsnapt aan zijn John Lennon zaliger brilleke. Men is dus bij deze gewaarschuwd en op de hoede de volgende dagen tijdens de boekenbeurs. Wees daar en dan niet verbaasd bij het inkijken van een presentexemplaar dat hij dat ene boek uit je handen zal rukken. Zelfs op super sterk water kan en zal deze Rammstein-fan (die je te nimmer spontaan goeiedag zegt of bij bezoek de hand schudt) never alle boeken die er waren, zijn en zullen verschijnen ooit kunnen uitlezen... Een 'spooky' Halloween-gedachte... Iedereen leest?

Reacties