Verdwaald in TV-land

Nu ook Vlaanderen overspoeld is door dure LCD tegelTV's was het toch zijn geld waard zeker om een so called 'digitaal' abo te domiciliëren... De kredietbedrijfjes doen gouden zaken deze herfst!
Een televisieserie over 48 overlevenden van een vliegtuigcrash op een eiland? Het lijkt opgewarmde kost, maar Lost is een serie om u tegen te zeggen.

Nadat het al de rest van de wereld veroverde, is vanaf vanavond Vlaanderen aan de beurt bij VT4 na Kathryn, dat mooie blondje uit 'Cold Case'...Dat Lost op het scherm is gekomen, is op zich al bijna een wonder.

De Amerikaanse zender ABC was op de dool na enkele tegenvallende jaren waarin het geen grote hits scoorde. Lloyd Braun, hoofd van de entertainmentpoot van de zender, kwam toen op het lumineuze idee een fictieversie van Expeditie Robinson te maken. Enkele dagen al later wist hij topscenaristen J.J. Abrams (van o.a. Alias) en Damon Lindelof te overtuigen zijn idee verder uit te werken.
Dat het huzarenstukje lukte, kwam ook door de bijna onbeperkte financiële mogelijkheden. Het productiebudget voor de twee uur durende pilootaflevering bedroeg 8 miljoen euro: een aflevering van Flikken kost ons 350.000 euro en De zaak Alzheimer moest het doen met een schamele 2,5 miljoen euro.
Wereldwijd hebben critici en fans gezocht naar de beste omschrijving voor Lost . Het is uitstekende avonturenhorror die je bij de keel grijpt en waarbij maar een adjectief past: verslavend.

Reacties

  1. En wie is hier de vrouwelijke vamp? Kate, Claire of Shannon? Of doen we een trio?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. peins dak ook verslaafd ben voor de komende maandagen, aan Jack...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kies voor Kate...de Canadese Evangeline Liily: Fluent in French, loves reading, writing, painting, music, nature, staying active, learning, tea and travel.
    Deze 26-jarige (!)vrouwelijke leeuw kon m'n dochter zijn... tenminste als het een 'accidentje' was op m'n 17de!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten