zondag 21 augustus 2005

Sweet Dreams

Het was weer een poos geleden: 'mega-meubelboulevard-shoppen'. Aanleiding was de nieuwe Ikea 2005 katalogus. Gisteren met een lege monobak richting Hognoul op jacht naar o.a. een Grankulla slaap-zitbank voor dit medialoft. Tjonge, wat een enerverende drukte, kon bijna niet anders met een volle parking van 1.500 wagens. Het leek wel oorlog in de wandelgangen: mensen in tegengestelde winkelwandelrichting liepen je omver, overal jellende en hyperkinetische kids die naar hartelust alle stoelen, kasten en bedden beproefden. Onze winkelpretgeluk kende dus geen grenzen! De zitbank met futton was snel gevonden. De overtrek (in de printkatalogus onvindbaar) was enkel verkrijgbaar in het blauw. Nu merk ik pas op de prima Ikea-site dat er nog andere kleuren voorradig zijn... ook het favoriete donkerrood (passend met de dito zoldertrap). Gelukkig is ruilen mogelijk binnen 90 dagen.


Want van m'n nieuwe buro-stoel Jules was enkel het zilverkleurige onderstel beschikbaar en niet het donderrode zitvlak. Bij de onderbemande Info-desk voor alle zekerheid geïnformeerd naar beschikbaarheid in actuele voorraad... niets donkerrood dus. Anderzijds kan je online checken of je artikel in desbetreffend filiaal voorradig is of niet... Maar ook dan is het een kwestie van snel ter plaatste te zijn.
Besluit
: de printversie van de Ikea-katalogus is onvolledig, een overbodige papierverspilling en zal in de toekomst niet meer verschijnen. Want meer aankopen zullen online gebeuren. Tenminste als je er even kan voor gaan zitten... op Jules of draadloos surfen in de Grankulla. Droom ze!

0 commentaar:

Een reactie posten