BSD Brainpower

Tijdens m'n legerdienst -BSD klas 86 bij de Cie HK 4 PsInfBde in Kolonel SBH Adam aan de Meningser Weg te Soest (Duitsland) zei m'n CSM Adj. Chef Panis: 'Verstand op nul, blik op oneindig' Te wijze woorden van die roodharige Westvlaming voor de brains van deze simpele kortgeknipte Korporaal duif ... Brainpower vanuit onze 10de (ex) provincie begot!


Wat zie je hier? Een oude of een jonger vrouwelijk exemplaar ...

De linkerhersenhelft geeft namen, begrippen en symbolen aan alles wat we zien, alles wat je op school leerde, alles wat met woorden en taal te maken heeft, met symbolen en logisch denken. Die linkerhersenhelft is dus saai, trekt conclusies, het één volgt uit het ander, alles waar geen speld tussen te krijgen is. Als je een onvoldoende haalt op school, weet je linkerkant niet genoeg. De rechterhersenhelft is veel leuker. Die is creatief en fantasierijk. Maar door je rechtdeel te leren gebruiken ontwikkelt je linkerhelft zich ook beter...
Maar daar had m'n toenmalige Adj. Chef helemaal geen kaas van gegeten, hetzij tijdens de vele leger'kaas -en wijnavonden' waar ik als dienstdoende gelegenheidsbarman meer Duvel moest schenken dan de Belgischevlag de legerlading kon dekken. Je raakte de tel helemaal kwijt net zoals met deze Harige Harrie. Dat gaat m'n legerklakse (heb ik nog steeds in m'n bezit) te boven.

Reacties