What's Up Bering?

Terwijl bij ons de temperaturen stijgen en de zon ons naar de talrijke terrasjes doet lonken, verkoos Dixie Dansercoer de lente in de frigo van Alaska door te brengen. Met zijn Amerikaanse partner Troy Henkels hoopt hij de negentig kilometer tussen Alaska en Siberië als eerste ooit heen en weer over te steken. Zijn vrouw Julie Brown, die hem van nabij volgt vanuit het basiskamp in Alaska, houdt ons op de hoogte van de avonturen en diepste zielenroerselen van de twee. Na zes dagen expeditie dwepen de avonturiers alleen nog met levenloze dingen. Troy’s hart is gestolen door de ‘Critter Gitter’, een systeem dat vroegtijdig waarschuwt wanneer er beren in de buurt zijn.
Er is maar één ding dat de avonturiers echt frustreert: ze zitten met een liedje in hun hoofd dat ze tijdens de lange uren stappen over het ijs telkens opnieuw horen en maar niet kwijtraken.
Dixie zingt constant ‘Highway Star’ van Deep Purple, Troy zit met ‘We’re All in This Together’ van Old Crow Medicine Show in zijn hoofd. De twee kunnen ‘s avonds naar muziek luisteren, maar het laatste nummer dat ze horen blijft de dag erna in hun hoofd rondspoken...
Gelukkig hebben ze een goeie smaak en was het niet Snappi& Co! What's Up Bering?

Reacties