Stap Je Fit

Neem je de lift of gebruik je de trap? Is de bakker echt zo ver dat je met de auto moet gaan of kan het ook met de fiets? Stuur je een berichtje naar je collega in het bureau naast je, of ga je het hem gewoon even zeggen? Die kleine nuances maken het verschil tussen voldoende en onvoldoende beweging. De helft van alle Belgen slaagt er niet in een half uurtje per dag of meer te bewegen. Hoe werkt het?

Om te beginnen heb je een stappenteller nodig. Dat is een klein, eenvoudig apparaatje dat aan de heup bevestigd is en het aantal stappen dat je zet, telt. Tijdens de eerste week bereken je het gemiddelde aantal stappen dat je op één dag zet. Daarna probeer je het aantal gezette stappen gestaag te verhogen.
Onze Christelijke vrienden van de CM hebben hiervoor deze website geopend. Daar kan je dagelijks je resultaat invoeren, waarna de computer je beweegevolutie berekent. De evaluatie volgt na zes weken: wie meer dan 1.000 stappen boven zijn startniveau is geëindigd, is geslaagd.
Meer nog: Vlaams minister van Volksgezondheid, Inge Vervotte (CD&V), liet al weten meer bewegen toe te voegen tot haar lijstje van topprioriteiten.
Nou ja, wat is top Inge? Het kleinste kind weet toch dat bewegen moet; je was beter met het laatste Sabena-vliegerke naar elders - ver van ons weg - gevlogen en vooral gebleven!
Je neus staat alvast in de goeie richting ...

Reacties