Topniveau

Roger Federer en Andre Agassi konden voor één keer zonder arrogantie zeggen dat ze op topniveau spelen. De twee speelden een tenniswedstrijd op de helikopterlandingsbaan van het Burj Al Arab hotel dat 211 meter boven het Jumeirah strand van Dubai torent.

Rechts de ballenjongen ...

Het Burj Al Arab hotel is met zijn 321 meter en 28 verdiepingen hoger dan de Eifeltoren. Het werd vijf jaar geleden gebouwd op een speciaal aangelegd eiland dat 280 meter van de kust in de Perzische Golf ligt. Een overnachting in het imposante gebouw in de vorm van een zeil kost minimaal 815 euro. Maar dan breng je wel de nacht door in het enige zevensterrenhotel ter wereld en heb je een kamer met een oppervlakte van 170 vierkante meter. Alle kamers hebben een panoramisch uitzicht door ramen tot aan de vloer.

Ook mag je eten in het visrestaurant dat onder water is gebouwd, en waar je alleen kunt komen door drie minuten met een duikboot te varen. Als je liever iets hoger eet, is er nog een restaurant op 200 meter hoogte.
Een beetje in de buurt van Dubai voel je je als Yank prima prettig ten dienste van het vaderland: de pure luxe van een portaputty! (Tnx to the Balthazars)

Reacties