People of the Year

De Amerikaanse nieuwssite ABC News heeft de bloggers uitgeroepen tot 'people of the year - mensen van het jaar. Bloggers houden on line een persoonlijke dagboek bij, dat een hele reeks onderwerpen behandelt. Blogs hebben dit jaar een hele invloed gehad op de wereld, en zeker en vast het internet. Trouwens, de woordenboek Merriam-Webster heeft "blog" tot woord van het jaar uitgeroepen.
Wie directe getuigenissen over de Tsunami wil lezen, kan best af en toe eens naar een weblog surfen: Ollander Floris op reis vertelt, Vlaming Thomas Shiffer stond er met zijn neus op.
Anderzijds laat Sandra Bullock haar van betere kanten zien: ze heeft een miljoen dollar van haar spaarrekening gehaald en aan het Rode Kruis bezorgd voor hulpacties in het rampgebied.
'Het is al de tweede keer dat ze een miljoen dollar stort', glundert het Rode Kruis. De actrice uit films als ‘Speed’ en ‘Miss Congeniality’ en 'The Net' deed ook na de aanslagen van 11 september 2001 al een behoorlijke duit in het zakje. Het Rode Kruis gaat het geld gebruiken om technische en financiële bijstand te leveren.
Binnen 60 seconden staat Europa 180 tellen stil: geruisloos en halfstok. Be part of it!

Reacties