Doe de Journalistiek
De Vlaamse Vereniging van beroepsJournalisten (VVJ) heeft haar gloednieuwe website voorgesteld. Het grote publiek kan er terecht voor medianieuwtjes en informatie over het beroep, de leden van de vereniging vinden er onder meer 'n journalistendatabank, artikels uit De Journalist en een forum.
Vlaams mediaminister Bourgeois meldde bij de voorstelling dat hij met de VVJ overleg wil plegen rond een aantal dossiers. Eén van de concrete vragen is om de overheidssteun aan de Vlaamse uitgevers, goed voor € 900.000, te koppelen aan een aantal voorwaarden. (Schrijf wat Geertje denkt dus of geen geld ...)
Over de wildgroei van journalistenopleidingen gaat de mediaminister praten met zijn collega van onderwijs Frank Vandenbroucke. Bedoeling is dat er werk gemaakt wordt van een inhoudelijk duidelijk omschreven journalistenopleiding van niveau. (Praten, vergaderen om te vergaderen en dan ... werk maken ervan: wat mag/moet een journalist schrijven zekers)
Afijn, wederom een fijn edoch nutteloos voorstel van de verkozen Wetstraatboys waar de burger geen zak aan heeft. Wel met de website van m'n concullega's.

Reacties