Doe Het Suikerfeest
Vanavond is het einde van de islamvasten, met morgen het suikerfeest. Nu is er de laatste jaren en dagen veel gepraat over die geloofsovertuiging. En net zoals onder eigen volk er steeds uitzonderingen zijn (wie vermoordt nu zijn eigen kind?), tref je die ook aan in andere culturen en overtuigingen. Dat is altijd zo geweest en zal nooit veranderen. Enige wetmatigheid is de natuur: die is voor elkeen gelijk en onberispelijk. Want wees maar zeker dat deze aardkloot gewoon zal opbranden en verzuipen vanwege ozon, polen die smelten, ... Ik moet Nostradamus niet in twijfel trekken want hij heeft reden te over van gelijk. Hij is niet alleen heden ...

De Noordpool, waar de temperaturen dubbel zo snel stijgen dan elders, zou er tussen dit en het einde van de eeuw wel eens heel anders kunnen uitzien door een totale verdwijning van het ijs in de zomer en een radicale verandering in de biodiversiteit.

Zo waarschuwt een wetenschappelijk rapport dat maandag gepubliceerd werd. Rekening houdend met de toekomstige uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en andere gassen, bestaat het risico dat de gemiddelde temperaturen die in de regio worden opgemeten tegen 2100 met 4 tot 7 graden zouden stijgen, zo blijkt uit het rapport over de impact van de klimaatveranderingen op de noordpool (ACIA). Meer dan 250 onderzoekers werkten mee aan de studie.

Door de opwarming van de atmosfeer dreigt op één eeuw tijd de volledige verdwijning van de ijskap tijdens de zomer. Daarnaast worden ook in de regio levende diersoorten zoals de ijsbeer bedreigd, aldus het rapport dat er kwam op vraag van de Noordpoolraad.

Het smelten van het ijs zou ook een versnelling teweeg brengen in het stijgende niveau van de oceanen en zou de bevolking op aarde zo verplichten om verder van het water te gaan leven.

Reacties