Wie zoekt ...
... die vindt. Bij Google willen ze Bill Micro$oft voor zijn. Immers BillyBoy wil met zijn software je PC es danig doorsnuffelen en da's niet voor zijn schoon brilleke. Maar de Google-gasten zijn 'em voor met de beta-versie van Desktop Search. Voor één keer vertrouw ik deze nieuwe, gratis software niet. Dit is wat De Standaard vanochtend schreef:

'De internetzoekmachine Google lanceerde de proefversie van haar nieuwe dienst vorige week donderdag. Via Google Desktop Search is het makkelijk om je eigen computer te laten doorzoeken. Daarbij wordt niet alleen gezocht naar tekstbestanden. Ook e-mails die verzonden of ontvangen werden met het programma Outlook (Express), chatsessies via AOL Instant Messenger en webpagina's die bekeken werden met Internet Explorer worden via het Google-programma gezocht. De software maakt het ook mogelijk om tegelijk in je eigen computer en op het wereldwijde web te zoeken.

Het verschil met de zoekfunctie die nu op de computers zit, is dat Desktop Search veel dieper gaat en dat het ook een eigen cache-geheugen heeft waarin bestanden bewaard worden. Wie bijvoorbeeld naar een website surft, kan die later opnieuw bekijken, ook nadat de inhoud van die site gewijzigd is.'

Reacties