Van schuur naar loft
Ik ben niet de enige renovatie-weirdo in dit land. Voordat ze begonnen aan een grootschalige verbouwing was het huis van de familie Schrooyen een oude vervallen schuur. Zonder het karakter van de ruimte uit het oog te verliezen begonnen ze aan een immense klus. Missie: de schuur ombouwen tot een loft. De meeste mensen zouden ervoor kiezen om de grote ruimte onder te verdelen in verschillende vertrekken, maar deze klussers besloten de open ruimte te behouden en deze creatief in te delen. Het resultaat is erg verrassend. De slaapkamer, badkamer en kinderkamer zijn als dozen in de nok opgehangen zodat ruimte uitgespaard bleef. Het huis is nog niet helemaal af in de ogen van de familie Schrooyen. Ze spaart telkens weer een nieuwe fase van de verbouwing bij elkaar. Maar wat mij betreft zijn ze al een heel eind op weg naar het ultieme droomhuis. Ik kan er over meespreken met ons verbouwd media-zolderloft.
Op de site zie je in een fotoreportage welk proces eraan vooraf ging en kun je je vergapen aan het verbluffende eindresultaat. Schrooyen-loft-site.
Tussendoor: onze -voorlopig naamsloze- duif maakt nog steeds vliegprogressie: ze probeert met regelmaat op te stijgen - vandaag reeds 2 meter ver op een hoogte van 50 cm in vergelijking met 30 cm van gisteren.

Reacties