Halloween
Overgewaaid vanuit de States waar het al jaren traditie is net zoals m'n misdienaarsronde tegen Pasen. Drie volle dagen gingen we van deur tot deur om geld en eieren. Die eieren verkochten we dan weer en dat bracht toen toch een extra duit op. Tijdens die drie dagen hadden we onze vaste stops @ noon : bij Moeder Lambik aten we snel een broodje om te kunnen poolen. De dag erna uitgebreid friet en stoofvlees in de Pandarosa en tot slot grijs brood met kipkap in De Melver en wittekes drinken - de befaamde Bummelunder.
Van die eerste misdienaarswinst heb ik in 1972 m'n eerste radiostudio samengesteld. De 15-watt zelfbouw zender was er sneller dan gehoopt. Man, man waren die piratentijden een deugd! Euh, het station noemde Radio Galaxy ... en was in een straal van 30 km mono te beluisteren. Nooit opgepakt al was het soms kantje boord. De peil wagen van het BIPT stond op een middag reeds voor de deur op de bedrijfsparking ... maar het was enkel om hun boterhammekes te verorberen.
Nu de traditie hoog houden met de productie van de November-versie van Scénic-hits: morgen oerendhard op de E-40 in Charel-vlucht. Hij is al teruggekeerd om eten. Is helemaal recoverd en vooral vogelvrij! Maar trouw aan zijn nest en verzorger.

Reacties