Dalsey,Hillblom & Lynn
Driewerf hoera (stemming); neen dit trio is niet m'n advocaten-buro maar vormen wel DHL.

Kort ff schetsen :

° In 1969 richten Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn een pendeldienst op tussen San Fransisco en Honolulu. De naam van hun bedrijf komt van de eerste letters van hun familienaam. Na enkele jaren ontwikkelen de activiteiten zich tot een expresskoerierdienst in de hele regio rond de Stille Oceaan.
° In 1974 landt DHL in Europa. DHL heeft vandaag wereldwijd 150.000 medewerkers. Het organiseert zich via 118 sorteercentra (hubs) en werkt met 250 vliegtuigen en 60.000 voertuigen.
° In 1985 opent DHL een Europese hub op Zaventem, in 1986 komt de eigen luchtvaartmaatschappij EAT en in 1988 de mondiale hoofdzetel.
° DHL vliegt in Europa met 55 toestellen, vooral met Boeing 757 (35), en Airbus A-300 (15). Het eerste type geldt als geluidsvriendelijk, het tweede als luidruchtig.
° DHL neemt meer dan 60 procent van het vrachtvolume op Zaventem voor zich. 35 procent van de vracht van de andere luchtvaartmaatschappijen is afkomstig van DHL.
° DHL is goed voor een kwart van de inkomsten van Belgocontrol en voor de helft van de winst van Biac.

Het zijn dus GEEN kleine jongens zoals Dennis Black Magic ... en als je bovenvermeld cijfermateriaal overloopt ... zou het toch een grote schande en blaam zijn van ALLE 'democratisch' verkozen (omdat we moeten) politici om dit bedrijf stokken in de landingswielen te steken.
Voor hun mooi bakkes hebben we hen niet nodig : schoon volk kies ikzelf. En voor hun nuchter, realistisch verstand evenmin.

Het is allemaal zo voor de hand liggend, ik met m'n oud grijze duifverstand stel voor : DHL wil expansie, Zaventem heeft plaats zat maar een handvol omwonenden kan niet slapen (als je boven The Zillion gaat wonen, heb je ook geluidslast).
DHL naar Knokke ! Ze maken in zee .... een groooooot eiland verbonden met een ferme brug, genaamd 'Route Lippens' en klaar is je airport-probleem ...
(Tnx to Mersel)

Reacties