maandag 12 juli 2004

File-Leed
Zo een weekje zeetje zit erop. Het was me wat deze 'maartse buien en aprilse grillen'-week in juli. Een halve monovolume volgeladen met vers fruit voor het Reyerscomplex en de restna een kleine 30minuten-middagfile voor het Jan Breydelstadion. Dit was een voorteken; kon bijna niet anders.
Aan zee voluit niks doen dan uitslapen, ontbijtkrantje verorberen, wandelingske links, terrasje rechts, siësta in het midden, Tour de France tussendoor en een avondluchtje met drankje als slaapmuts.
Terwijl ik merkte dat het grote gros van toeristen de kusttram 'zwart' bezigt, verorberde ik m'n eerste mossellen op een zonovergoten Zeebrugs La Provence terras.(de naam alleen al) Waar haalt De Lijn dan elke zomer een stijging van gebruikers ? Volgens mij is het eerder een toename van zwartrijders !
Dit bioritme herhaalde zich als TV-programma's tijdens de zomermaanden (yet to come in september zekers ? Switchen heren dat programmaschema !).
Vrijdag 'the long run' richting Franse grens om tussen een Duvel en een Dentergemse het tuinlabeur van buddie JL te consolideren.

En zet je nu schrap voor m'n 'back home'-getallenpolonaise
:

In Geluwe vol moed vertrokken om 14u45 richting Gent om vanaf het wegrestaurant van Groot Bijgaarden vierwielers te begapen in file tot in Sterrebeek : een dikke 25 km fileleed van 15u45 tot 18u45 ... onthaasten veranderde plots in terug naar af. Zeker als je weet dat je verwacht wordt om 18u30 op een 'je beste vriend' politie-BBQ.

Via geen openbaar, commercieel of lokaal radiostation één enkele melding van deze monsterfile. Er waren geen ongevallen te bemerken of wegenwerken, vanwaar plots al dat volk nu ik eens op tijd kon zijn ? Gelukkig was er wel de overwinning van Tom Boonen en een crazy Italiaan die midden in de file me de weg naar ... Oostende vroeg ! Ik kon het in m'n stress-situatie echt niet laten :'Avanti, sempre avanti' (rechtdoor, altijd rechtdoor), zei ik m'n beste Pasta-taaltje. Wie zal zeggen hoe dikwijls hij de RO-ring van Brussel gezien heeft !

Voorbij Sterrebeek (18u45) full force à ??? km naar huis : arrival om 19u10 ... na een duffe rit van 4u25 !!! ... en dan met stramme spieren naar de BBQ, me neergeplofd en ??? Jupilers naar m'n hart gezet.
Het was uiterst gezellig met lekker veel eten en drinken. Hilariteit troef en dijenkletserij over de vraag : 'Wie is nu feitelijk dienen J.S. ?'.(insiderjoke) De spontane sfeer zat er zo goed in dat we als laatste de deur sloten. Ik dacht nu zijn we voor 1 uur eens in bed ... meteen terug nuchter toen we in de auto bemerkten dat het 3u15 was !
Of om het in m'n beste Esperanto te zeggen (Ik ben es benieuwd naar jullie vertaling.) :
'Ju gepatro, ju pli freneza'.

0 commentaar:

Een reactie posten