Mari Noke Ulen
Iedereen heeft recht op een kwartier roem. Aldus een Amerikaanse wijsheid. We kunnen de uitdrukking alweer boven halen want een doorsnee West-Vlaming die uitgebreid de krant 'Het Belang van Limburg' weet te halen, is niet niks. En daar is Koen Godderis, niet helemaal onbekend in radioland, dus wel in geslaagd.
Godderis, ooit aan de slag bij o.a. Radio Contact in Roeselare, kwam recent vooral in de belangstelling nadat hij een uitzendlicentie voor een grote lokale radio misliep. Die was aangevraagd voor de 93.6 MHz vanuit het West-Vlaamse Egem. Godderis begon daarop een campagne via de nieuwsgroep be.radio om zijn ongenoegen te uiten. Hij sprak ook politici en medelotgenoten (die een licentie mislopen waren) aan, om een front te vormen of samen naar de Raad van State te trekken. Daarbij werden nooit ‘minder vriendelijke’ uitlatingen geschuwd.
Wie de bewuste nieuwsgroep als waarnemer volgde, voelde dat het op een bepaald moment uit de hand zou lopen. De aantijgingen van Godderis aan het adres van de Minister van Media, Marino Keulen werden steeds extremer. Toen de internet-domeinnaam ‘Mari Noke Ulen’ door de radiomaker in spé werd geregistreerd, was dit blijkbaar een brug te ver voor de minister. In de registratie zag hij een 'onterecht aanspraak maken op zijn naam', Marino Keulen.
Minister Keulen vindt dat, al zouden er dan geen onterechte bedoelingen mee gemoeid zijn, de verwarring groot kan zijn en dat niemand recht heeft op het gebruik van zijn naam. Hij stapte dan ook naar de Rechtbank van Eerste aanleg en eist een verbod op het gebruik van de domeinnaam Mari Noke Ulen. Op straffe van een dwangsom, op te leggen door de rechter.
Blijft uiteraard het feit dat Koen Godderis beweert een stevig dossier te hebben samengesteld dat 'het gesjoemel bij de toekenning van de licentie voor de 93.6 MHz in Egem (ging naar de vzw Sympathiek = Contact, nvdr) onomstotelijk zal bewijzen. Zou de minister daarom Koen viseren? Het is een vraag die 'Het Belang van Limburg' , stelt. Omdat ook Godderis dat zich afvraagt. Mila Bourjal, woordvoerster van minister Keulen, ontkent ten stelligste dat het om een afrekening gaat. En vraagt zich op haar beurt af waar 'die man eigenlijk mee bezig is?'.

Het lijkt een beetje op een overdreven scenario voor een trieste soap. En die worden meestal vervolgd.
Tja, West-Vlaming versus een Limburger ...

Reacties