75 jaar
Mijn moeder is sinds zondag in het ziekenhuis. 'Wat was er nu mis, dokter Morias ?'
'Bij het pompen van het hart gaan de linker en de rechterklep alternerend open en dicht. Bij je moeder hapert soms de linker- en is de rechterklep dus aan het wachten ... '
Vergelijk het met een draaiende automotor én koppeling in vrij. Dan mag je zoveel gas geven als je wil; de motor draait en maakt toeren maar je kan geen meter vooruit vooraleer je de koppeling in 1ste plaatst.
Maandagavond ging ze dan onder het mes voor plaatsing van het laatste 'model' pacemaker. Deze, blijkbaar, routine-operatie verliep vlekkeloos en snel (in 90 minuten bandwerk).
Vandaag wordt ze dus 75 jaar en haar motor draait nu terug solide. Morgen mag ze normaliter naar huis voor een welverdiende rustperiode.
Opgelucht en eindelijk na één 2nd opinion van de weekenddokter van wacht heeft men dus na 2 volle jaren wikken en wegen (zeg maar wis en waarachtig 'met HUN klak ernaar gooien') een juiste diagnose kunnen stellen ...
Het waren wederom bange momenten die je spontaan verplichten om even stil te staan bij dit leven en de mensen om je heen.
Inderdaad ouder worden is relatief maar geeft je de mogelijkheid om te relativeren.

Happy but healthy birthday ma ! Op je en onze gezondheid.
(klik foto en luister via WinAmp naar het ProFM format/sound)

Reacties