Solidariteit
Onze bevolking wordt steeds ouder en dus ook duurder. Al jaren betalen we voor het zuurverdiende pensioen en kindergeld van anderen. Ook zij die helemaal geen kinderen hebben of willen of kunnen krijgen, spijzen verplicht de spaarpot.
Ik stel me reeds geruime tijd de vraag 'waarom ?' en vooral 'maak ik op het einde van de rit nog aanspraak op die pensioenkas of is het dan een lege doos ?' Want in een apenland van 1000 wetten en 2000 uitzonderingen is dit normaliter legio; eerder vanzelfsprekend.
Zo wil het solidaire socialistische Sp.a dat de VDAB een langdurig werkloze intens begeleid in z'n zoektocht en niet na 3 jaar in actie schiet. Rooie rakkers, de VDAB doet deze begeleiding reeds jaren maar hoe is andere koek. Lees effe aandachtig mee ...
Na een variabele tijd werkloos moet elke werkzoekende maandelijks zich aanmelden bij een lokale werkwinkel. Bij een meestal oerlelijk vrouwelijk feministisch/lesbo exemplaar van maatschappelijk 'accident' (assistent) legt den dopper dan zijn sollicitatie-lijst ter verantwoording voor. That' s it - niet meer of minder. Van begeleiding, follow-up, bijsturing, evaluatie, profielschets en heroriëntering heeft men bij de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling nog nooit gehoord.
Deze maandelijkse niet-therapeutische, zinloze afspraken eindigen dan ook ongecontroleerd willekeurig op bevel van 'Brussel'. Voor de één na 3 maanden voor de ander na 3 jaar. En daar staat dan de weerloze werkloze : net zover als je gestart was - nergens dus.
Maar anderzijds duikt er om de hoek het RVA-spook op. Die leven en werken al jaren als rechtvaardige rechter boven en naast het hoofd(doekje) VDAB, vakbonden, hulpkas voor werklozen en bepalen het lot van de niet-werker.
Want de heren/dames van de wet hebben via vele commissies, stemmingen, decreten en ander tijdverlies een theorie gebaard die bepaalt wanneer de RVA je kan schorsen van enig recht op stempelgeld.
Woon je toevallig in een regio met weinig werkloosheid dan vlieg je sneller van 'den dop' af dan elders. Heb je een partner met inkomen dan ben je nog meer pineut. Daardoor heb je geen enkel recht op (OCMW, leefloon, ...) steun maar mag wel netjes alle bedenkbare belastingen betalen : Federale, Vlaamse, Provinciale en Gemeentelijke ... De andere bijdragen voor pensioen, kinderbijslag blijven ookgehandhaafd.
Door schorsing van welwillende werkzoekenden zijn er enerzijds minder werklozen, meer geld in de staatskas en anderzijds moet men de 200.000-jobnorm niet halen. Iedereen blij en happy - 'we hebben ons woord gehouden', beste kiezers.
Het solidaire socialistische Sp.a gaat dus hier vreemd met z'n vrije coaltie-partner in crime. De kleine weerloze werkloze man/vrouw wordt door hen gestraft voor z'n niet vrijwillige sociale fraude en de kapitaalkrachtige kasbon-fraudeur beloond met een goed georkestreede vloeiende vlekkeloze witwas.
Is dit nu reeds de aanloop tot de verkiezingen ? Jawel, men slaagt er nog steeds in om Federale, Vlaamse/ Europese, Provinciale/gemeentelijke verkiezingen separaat over 4 jaar te laten plaatsvinden : tijd/geldverlies maar een handig politiek pokerspelletje op termijn.
Menig marketeer beaamt me hierin : door deze Belgische constructie neemt men meestal beslissingen die niet zozeer voor de kiezer aangenaam zijn maar eerder en vooral de politici en hun gecreërde trouwe achterhoede van dienst zijn.
Kortweg : we leven in de morderne Middeleeuwen met deze briljante geesten, politieke goden, gladde marketingboys/girls maar bovenal en altijd platte opportunisten.
By the way : Op de site Nu.nl kan je foto's van je werkplek plaatsen. Altijd leuk om te zien in welke teringzooi iemand anders werkt:-) ...

Reacties