1043
Als je ooit eens een brief schrijft naar bijvoorbeeld Prins Laurent en je weet z'n thuisadres niet (het staat immers in geen enkele telefoongids) dan schrijf je op de envelop van je kattebel simpel en stupid 'Prins Laurent te Brussel'. Gegarandeerd dat je post terecht komt.
Sinds de invoering van de begrippen 'huisstijl' in 1989 heeft het huidige VRT de postcode 1043 gekoppeld aan het adres Reyerslaan 52. Op de envelop schrijf je 'VRT - 1043 Brussel'. Ook garantie van aflevering ad hoc.
En vanochtend stap-voetste ik van Heverlee tot die 1043. Maar mooi op tijd om bij StuBru bij Wim Oosterlinck improviserend chaotisch de wakkere radioman in mij over Vlaanderen te laten galmen met de wijze woorden 'beter één kanarie in de lucht dan helemaal geen lucht'. Iedereen meteen wakker en ontnuchterd.
Het viel allemaal erg goed mee met onze fotoshoots van David Van Ooteghem, Luc Van Langenhove, Bert Heyrman en de Eekloose blonde goedlachse Roos Van Acker. Samen hebben we ons per digitale foto onsterfelijk gemaakt in de mediawandelgangen. "Ik ken je van ergens", zei ze zoals in het onuitgegeven en onvolprezen meesterwerk '10 sterke intro's voor een date' ... Tijdloos onze schouder tegen schouder ...
Tussen de bedrijven door was het meermaals geruchten verzamelen en vooral bijkletsen met m'n ouwe, verbaasde radio & TV-rakkertjes van weleer : Dominique (Tongeren) Crommen, Friedl' Lesage, Rino (Lummen) Ver Eecke, Christel Van Dijck, Filip (Wellenaar) Pletinckx, Benny (Beringen) Winnen, Guido De Mol, Peter (Wijer) Reniers, Leen (zonder hoofddoek) Demaré, Marcel (Leopoldsburg) Vantilt, Alain-Weekendshow, Paul De Wijngaert, Lange Jan Hautekiet, Guy DepréHistorie, Tom De Randstad Bolle, Clien De Vuyst, StuBru's Heidi, Jef (Hasselt) Lambrecht, oma Lieve, e.v.a. weliswarempel verouderde gezichten.
Maar eeuwige roem is nog steeds weggelegd voor m'n rots in alle brandingen : Dworpse Rita. Haar nieuwe kantoor fungeerde vandaag ook wederom als transit-twilight zone : 10 hoog en 53 droog met nu eens een prachtig uitzicht vergeleken met haar vroegere muffe en donkere Big Brother look-alike (rusthuis) stekje.
Wat me opvalt is dat al deze mediamensen iets hebben met mijn Lonesome Limburg : ofwel wonen ze er heden of maken ze gebruik van het gedumpt bureaumateriaal van de ter ziele gegane glorie van de Rodenbachstraat.
Je merkt het : gelukkig zijn er dit scharnierjaar 2004 nog zekerheden bij 1043 !

50 jaarTV munten collectors-item
Ik had m'n boord leeg

Reacties