donderdag 25 september 2003

SchandPaal
Ze zijn nog net uit vakantie of uit de stroefe politieke schoolbank-startblokken maar binnen 8 maanden is het weer fijn verkiezingen. Maar wist je dat ....

- Onze Vlaamse ministers een maandwedde hebben van méér dan 10.000 € (ruim 400.000 Bef)
- Dat zij een maandelijkse huisvestingsvergoeding genieten van 2.350 € (ongeveer 95.000 Bef)
- Dat zij een huishoudkostenvergoeding per maand ontvangen van 876 € (ruim 35.000 Bef)
- Dat zij een kleine 300 € per maand bijkrijgen als "persoonlijke forfaitaire onkostenvergoeding" (zowat 12.000 Bef)

Totaal is dat 13.526 € of (545.637 Bef) elke maand van het jaar .... zonder alle andere zitpenningen elders en overal.

En nog kunnen ze het niet laten om met m'n werkloosheids-centjes grote sier te maken.... lees ff mee :

Als supplementje bij hun wel zeer riante broodwinning wordt hen dan nog een Visakaart toevertrouwd die zij zonder verpinken gebruiken om de horecasector op hun (jammerend) been te houden (waarschijnlijk als compensatie voor de 21% waarvan men al zolang belooft er 6% van te maken.)

En de afrekeningen na het festijn zijn niet van de politieke poes. Er zijn enkele gezonde eters bij 5 van deze excellentie's: ze hebben er in het jaar 2002 degelijk werk van gemaakt want wat zij verorberden grenst aan het ongelooflijke. Daar koop ik onze Aldi en Lidl meteen mee op.

Volgens informatie verstrekt door E-magazine nr:160 ging het er aldus aan toe :

Steve STEVAERT gaf met de hem toevertrouwde Visakaart op zijn naam - in chique restaurants - de ronde rode som uit van 22.210 € (896.000 Bef) en dat tergelegenheid van 97 sociale etentjes of ongeveer 2 kameraadschappelijke per week en dat tegen een gemiddelde groene prijs van 229 € per eetmaal (ongeveer 9240 Bef). Sommige spirituele bevoorradingen kostten zelfs méér dan 250 € (iets méér dan 10.000 Bef).

Vijf restaurants met Michelin-sterren werden bezocht door gedasde heren van het Eburonen-kabinet van Patrick DEWAEL waar drie (blauwe) Visakaarten in vlotte omloop zijn. Deze arme noodlijdende mislukte middenstanders kregen ruim de aandacht van onze gezonde trendy boys, wat resulteerde in 168 bezoeken waarvan 60 op rekening van de kaart van de geschelpte Patrick DEWAEL himself.

Bijzonder doortastend zijn de omzwermingen in het kleine-grote buitenland met een uitgave van een grote-kleine 3390 € (137.000 Bef) op 16 maart 2002 in eethuisje Stucki te BASEL. Maar diezelfde dag wordt - met een andere nog vrij volle Visakaart en door andere fijn verkozen flinke jongens - nog maar eens een bijkomende hulde gebracht aan restaurant Teufelhof eveneens te BASEL voor de niet mis te verstane nota van 2052 € (83.000 Bef). Samen op één dag 5.442 € of een kleine 220.000 Bef wat overeenkomt met m'n - volgens Rik DAEMS - 'gestolen' jaarlijkse werkloosheidsuitkering.

Prent het in gedachten. Rik Daems gaat ten strijde tegen mij ! Terwijl hij dit alles in de krant zonder blikken en blauw blozen verklaart : zie ik deze machtig verkozen man op de begeleidende foto voor een Visa-villa-kast van minimuum 30 miljoen Bef pronken ... Stempelaars verplicht gemeenschapsdienst ... wie zal Daems zijn 69 ramen lappen, z'n 2 Ha English Garden onderhouden, de 7 nooit afbetaalde wagens soppen, ... ?

Bedenk dat dit nooit kan bestreden worden maar overweeg het één en het ander tegen de volgende keer dat men uw steun vraagt ... 200.000 jobs versieren is nie moeilijk zelfs makkelijk als men bovenstaande sommen eens herberekend naar bewezen diensten betreffende input versus output.

Slapeloze nachten zoals ik kennen die gratis youngsters niet. Actie voor de de stem van de burger ! Want waar zou men anders de tijd vinden om al m'n werkloosheidsgeld te verbrassen ?

Ook goedemorgen Rikkie, een gratis jus d'orange met koffie of thee en wat verse boterkoeken met belegde broodjes. Ik ga vandaag zonder chauffeur en rijkelijk gratisonbijt wel per fiets wederom een aangetekend (uit eigen 'gestolen' uitkeringszak) nieuwe 137ste sollicitatiebrief posten en daarna niet zwart werken zoals je denkt (b)flauwtjes te weten. Ik spreek je en je rode rakkers binnen 8 maanden.

0 commentaar:

Een reactie posten