woensdag 17 september 2003

Onthaasten
Als de eerste blaadjes van de bomen vielen, ging ik vroeger altijd met mijn vriendjes kastanjes rapen. In ons dorp heb je een laan met aan de ene kant kastanjebomen en tegen de tijd dat de kastanjes uit zichzelf naar beneden vielen, stonden wij erbij om de boom een handje te helpen. Wij hadden daar altijd de meest genieuze manieren voor. De een kwam met een bezem om ze eruit te schudden, een ander had een hengel. Maar wij, beste lezer, hadden echt de beste manier. Wij hadden een ijzeren staaf met een lang touw eraan en dan slingerden we de staaf de boom.

Kastanjes betekenden status. Hoe meer kastanjes je had, des te meer status werd er genoten. Met hele emmers kastanjes gingen wij naar huis, moe maar voldaan. De volgende dag gingen we dan kijken hoe anderen onze manier hadden nageaapt. Maar het had geen zin meer, want wij hadden alle kastanjes al voor hun neus weggekaapt. Na de eerste drie dagen waren de bomen kaal. Niet alleen de kastanjes waren eruit, maar ook de bladeren. Dat we de bomen gemolesteerd hadden maakte ons toen niet uit, wij hadden de meeste kastanjes.

Uiteindelijk deed je niks met al die kastanjes. Een handje vol ging samen met een handvol half-rottende paddestoelen mee naar school voor een herfst-kijkdoos en de rest werd uiteindelijk weggegeven (voor de productie van een spinneweb, of een mannetje) of weggegooid. Maar dat maakte niet uit, want het duurde een heel jaar voordat iemand ons kon overtreffen. En in dat jaar genoten wij aanzien.
Ik presenteerde toen ook het 1ste pop-festival in town met o.a. wijlen Herman Brood en dit 'Ollands One day Hit Wonder' ... Gruppo Sportivo
Best leuke tijd gehad toen late 70s & 80s. Later meer over dat legendarische festivalleke ... het noemde "Pop-experience"

0 commentaar:

Een reactie posten