Een volgende ronde svp
Wordt honderd jaar Tour ook een feest voor de Belgische renners ? Hopen mag, maar de realiteit kijkt straks allicht de andere kant op. Twee handen zijn te veel om het aantal landgenoten te tellen dat vandaag in Parijs de start van de proloog zal nemen om 15 u. (dan kunnen we helaas niet kijken naar de finale van de WilliamsMuscles !)
Een naoorlogs dieptepunt, zonder meer. Kan het nog erger ? Probleemloos. Wie de individuele fiches van de heren Aerts, Wauters, Baguet, Brandt, De Clercq, Merckx, Verbrugghe en Van de Wouwer nakijkt moet zelfs geen kraan in rekenen zijn om te merken dat ze, allemaal bij mekaar geteld, in 2003 welgeteld nul (0) zeges hebben laten optekenen.
Ritwinst zou de stoutste verwachtingen dus ruimschoots overtreffen, vooral omdat vier van de acht Belgen naar de Tour zullen afzakken met het jasje van een knecht om de schouders. Afwachten dus wat Verbrugghe, Aerts, Merckx en Baguet van hun vrije rol zullen maken. En, wees gerust, het woordje eindklassement zal je geen enkele landgenoot hardop horen uitspreken.
Lucien Van Impe (Tour-winnaar in 1976) kan dus nog een tijdje op beide oren blijven slapen. Triest, maar het is niet anders.
De 9de Belg zal zeer zeker met de Gele hoofdvogel gaan vliegen : Johan Bruyneel, ploegleider van Lance Armstrong.

(Klik links op het Tour-logo 2003 voor de allerlaatste info of luister via de button van 927Live)

Reacties