TROS Donderdag
Eindelijk is het zo ver: een nieuwe CD van het "Genootschap radiojingles en -tunes" En wat voor een ! Jarenlang gaven de rechthebbenden geen toestemming. Onverwacht kwam die toestemming er ineens toch. Het "Genootschap radiojingles en -tunes" presenteert met trots … TROS Radio TM jingles 1979-1981.
Elke veertiger plusser kent de "TROS donderdag", de vaste uitzenddag in de jaren zeventig en tachtig van de TROS op Hilversum 3. Met presentatoren Tom Mulder, Ad Roland, Hugo van Gelderen, Wim van Putten en Ferry Maat. Voor het eerst staan ALLE jingles van de populaire TROS donderdag op CD. De jingles van TROS donderdag komen uit twee Amerikaanse pakketten, gemaakt door TM Productions in Dallas : The Winning Score (uit 1979) en Radio Express (1981). In Nederland zijn deze Amerikaanse jingles ingezongen met bekende zangers en zangeressen, waarvan destijds de namen nooit bekend zijn geworden. Nu kunnen we ze onthullen. In het jinglekoor zaten onder meer Rick Beekman, Titia Dekker, Margriet Eshuys, Jody Pijper, Hans Vermeulen en Hans Hollestelle. De laatste twee waren lid van de beroemde Sandy Coast De opnamen (in de Soundpush Studio in Blaricum) stonden onder leiding van top producer Jaap Eggermont. Voor hem waren de jingles mooie vingeroefeningen voor z'n latere wereld-project : Stars on 45.
Mooi was ook m'n duopresentatie bij Ferry Maat tijdens de TROS Top 50 van donderdag, 16 februari 1984. Memories te koesteren want ik heb sinds toen in Fer een fijne (radio)vriend gevonden. Right on !

Reacties