The Morning After
Na een geslaagd culinair 1ste zomerweekend volgen hier enkele persoonlijke richtlijnen zodat je weet wat je kan eten en wat je moet dumpen ...

Aardappels:
Als ze eruitzien alsof je ze zo zou kunnen planten : weggooien !

Blikvoedsel:
Zodra blikvoedsel de vorm of maat van een softbal heeft gekregen moet het voorzichtig worden weggegooid

Bloem:
Bloem is bedorven als het beweegt.

Brood:
De enige "vlekjes" op brood zouden van sesam- en maanzaad moeten komen. Andere, harig uitziende vlekken zijn een goede indicatie dat je brood is veranderd in een biologisch experiment.

De kokhalstest:
Alles waar je van moet kokhalzen, is bedorven (behalve de restjes van wat je gisterenavond voor jezelf hebt gekookt).

Diepvriesmaaltijden:
Diepvriesmaaltijden die een integraal onderdeel zijn geworden van je vriesvak zijn waarschijnlijk bedorven (of in ieder geval verpest) tegen de tijd dat je ze er met een mes hebt uitgewrikt.

Dipsaus:
Als je het uit de verpakking kan halen, en ermee kan dribbelen, dan is het niet goed meer.

Eieren:
Als iets zich uit de schil probeert te werken, hebben je eieren hun beste tijd gehad.

Lege doosjes:
Lege doosjes terug in de koelkast doen is een oude truc, maar hij werkt alleen als je -zoals ik- met iemand samenwoont, of een huishoudster (m'n schoonmoeder ?) hebt. Maar... lege verpakkingen zijn nooit bedorven.

Melkproducten:
Melk is bedorven als het er uit ziet als yoghurt. Yoghurt is bedorven als het eruit ziet als Huttenkase. Huttenkase is bedorven al het eruit ziet als gewone kaas. Gewone kaas is bedorven melk, dus dat kan niet meer bedorven worden als het al is. Camembert is bedorven als je denkt dat het blauwe kaas is, en je je realiseert dat je dat nooit koopt.

Ongemerkte doosjes:
Je weet dat voedsel niet meer op zijn best is, als je de neiging krijgt om het met Tupperware en al weg te gooien. Over het algemeen moeten Tupperware bakjes niet sissen als je ze opent.

Rozijnen:
Rozijnen zouden niet bleker moeten zijn dan je tanden.

Vervaldatum:
Deze zit er niet op om ervoor te zorgen dat je nog perfect goed voedsel weggooit. Je zou kunnen overwegen om een kalender in de keuken te hangen.

Vlees:
Als na het openen van de koelkast alle aasetende dieren van binnen een straal van 3 blokken voor de deur staan, is je vlees bedorven.

Voelen:
Iets is bedorven als je aan een product in de koelkast voelt, en je weet dat dit product al zeker 1 dag in de koelkast ligt en toch is het warm.

Algemene Vuistregel = Het meeste voedsel is niet langer houdbaar dan de gemiddelde levensduur van een hamster. Houdt een hamster in of bij je koelkast om dat te kunnen controleren.

Volgend weekend is het hier de jaarlijkse wijkkermis ... met een reebout van 2 kg voor 6 personen en één ... hamster ! Nog een fijne Blue Monday.

Reacties