Stemming-makerij
De keuze van de kiezer is weer keurig voor 1 jaar achter de rug. De Ollanders moeten nog ff w8ten want uiterlijk 1 juni wordt de nieuwe verdeling van de etherruimte voor commerciële radio bekend. Ter gelegenheid van deze herverdeling maakt het NOS Radio 1 Journaal een serie reportages over commerciële radio. De vijf reportages zijn aanstaande maandag t/m vrijdag (19 t/m 23 mei) tussen 12.30 en 13.00 uur te beluisteren op Radio 1.

Na vele jaren van steeds weer uitstel, politiek soebatten, juridische procedures en grote publiekscampagnes is het binnenkort eindelijk zo ver: de etherruimte voor commerciële radio wordt opnieuw verdeeld. Stations als SkyRadio, Radio538 en NoordzeeFM hopen opnieuw een vergunning te krijgen voor hun lucratieve ondernemingen. Maar ook nieuwkomers maken een kans eindelijk van de kabel los te komen om in de ether meer luisteraars en dus meer geld te zoeken. Uiterlijk 1 juni neemt de staatssecretaris van Economische Zaken een beslissing over welk radiostation welke frequentie krijgt.

Maandag 19 mei : Herverdeling van een lucratieve markt
Over het geld in de radiomarkt en de herverdeling van de etherfrequenties. Aan de orde komen vragen als: Wat zijn de voor- en nadelen van het gekozen verdelingssysteem? Waarom trok Veronica zich op het laatste moment terug?

Dinsdag 20 mei : De succesformule
Wat is het geheim van een goedverdienend station? Op bezoek bij NoordzeeFM.

Woensdag 21 mei : Tom Mulder
Portret van deze radioveteraan, wiens naam onlosmakelijk is verbonden met de vraag: 'Vijftig pop of een enveloppe?'.

Donderdag 22 mei : De wachtkamer
Twee potentiële nieuwkomers in de commerciële ether: ArrowClassicRock en ColorfulRadio.

Vrijdag 23 mei : Nieuwsradio
Over de (on)mogelijkheden van een commercieel nieuwsstation, BusinessNewsRadio.

Ben es benieuwd hoe de Belgische Media na vandaag zal klinken ...

Reacties