Onderweg



In St.-Truiden kan je dezer dagen alleen nog geelblauw kopen : bij traiteur Dony liggen een paar voetbalschoenen van Karl-Heinz Wissmann (uit de vorige 1971 finale) en een levende kanarie tussen het lekkers ...
Het hoekje om, bij Jo Warniers (foto 1), zou je denken dat ze binnen enkel geelblauw verkopen. Enkel wanneer je je neus op de etalage drukt, zie je dat ze in normale tijden brillen aan man en vrouw brengen.
Bij Ici Paris XL slaan ze al helemaal tilt want zoonlief Lorian z'n goal staat in de etalage te blinken (foto 3) en het werpt Haspengouwse vruchten af want Wouter Vrancken en Peter Delorge - met in hun kielzog een TV Limburg cameraploeg - poseren met veel vuur voor het voetbal-volk.
La Moda mist z'n doel niet door hun hond Breezer (foto 4) van een bekersjaal te voorzien : elke passant knuffelt het dier. Bij drogist Di vliegen de gele en blauwe haarspray de deur uit.
En de voetbalgekte kan niet zonder gebak (foto 2) : niet wachten tot zondag want dan is bakker Jean Vangrootloon naar .... juist de Heizel.

Reacties