zondag 20 mei 2018

Wees wause

Heilige huisjes dienen on ingetrapt te worden. Zo denken Deve en ik sinds onze eerste nachtelijke ontmoeting nog steeds nuchter over. Ook in de media mag mainstream niet monopoliseren. Net zoals 56 het nieuwe 40 is vandaag vurige tongen opgelijst rond een thema.

Een woord van dank gaat uit naar Max Hermans, Brian Verpoorten, Haceel ICT Groep en de presentatoren: Leo van der Goot, Erik de Zwart, Rob Stenders, Rudi van Vlaanderen, Patrick Kicken, Rick van Velthuysen, Luc van Rooij, Bart van der Molen en Hanno Dik.

Merlin & Legs van Winkel geven forfait maar luisteren als een garnaal langs de zonderlinge zijlijn. Waarempel, wees wause deze 20 mei 2018 pinksterdag snuif vanaf twaalf uur via dit gratis BigB21.nl lijntjeDeze halve Oostendse Vlaamse Amerikaan staat op één in de toplijst. Op # 46 ontdek je mijn favoriet in XXXL-versie Cold Turkey achterna!

dinsdag 15 mei 2018

Film Ward

Al mag het nog 25 jaar geleden zijn dat ik beroepshalve twee maal per jaar in Cannes neerstreek. Niet zozeer voor het filmfestival wel voor de voorjaarsbeurs MIP en de najaarsversie MIPCOM. Pastis!
Er is vandaag niks nieuws onder de zuiderse zon: mijn pers-locker was destijds ook niet rijkelijk gevuld met uitnodigingen voor feestjes. Maar jezelf verkopen bleek een tweede natuur en voor je er erg in had hielp ik menig organisator van beach en andere Croisette-parties uit de nood achter de Heiniken-tapkraan. Pistache!
Dudley Moore en Michael Douglas Jr en zelfs Roland Lommé zaliger werden op deze wijze danig dronken ... van mijn cafeé-kunsten powered by Den Derpel uit de Parijsstraat te Leuven. Proficiat! Ook kleine jongens werden soms groot, alhoewel het soms jeukt.

maandag 14 mei 2018

Weerpraatje

Vorige vrijdag was is de eerste ijsheilige, naar volkse gewoonte wordt op hun doorgang gewacht , omdat er nog nachtvorst kan zijn. De heiligen zelf hadden niets met het weer te maken. Mamertus (zaterdag) is schutspatroon van de herders en de brandweer, en wordt aanbeden tegen droogte, koortsaanvallen, en bij ziekten van de borst. Hij kwam als bisschop in conflict met de paus en overleed gewoon op 11 mei 475. De jongeling Pancratius werd omwille van zijn geloof op 12 mei 304 onthoofd. Servatius was nog bisschop van Tongeren en Maastricht, hij overleed op 13 mei 384. Bonifatius werd eveneens omwille van zijn geloof in gloeiend pek geworpen op 14 mei 307.  Tot zover dit geschiedkundig  'weerpraatje, nu oren gespitst en ogen open, het beeld en woord aan Pastoor Andy Penne!Vandaag 14 mei nemen we dus afscheid van de ijsheiligen.
Als ik dan mag kiezen, prefereer ik liever afscheid van schijnheiligen te nemen.  Neen,ik bedoel niet Pastoor Andy P, die is immers meer dan mee met zijn tijd via Facebook maar ook You Tube en Twitter.
Alle mogelijke middelen heiligen het dierbare doel zeker?!

zondag 6 mei 2018

Wensput

Als niemand iets over je weet, propageer je het beter zelf en is 'gecultiveerde idealist' als baseline bij je 'sociale'-profiel een optie. Voor diegene in hetzelfde m'as-tu-vus-zelfverheelijkings-Instagram-schuitje een handvol wandtegel-vullers in ware BZN-stijl
  1. Domheid kent geen grenzen wel veel mensen.
  2. Het verleden verandert nooit
  3. Wie goed doet, goed ontmoet
  4. De werkelijkheid is niet gebouwd op meningen
  5. Je faalt alleen als je opgeeft.
Of mag ik je deze Special Ops-quote 'One is none, two is one' wensen? Of is "don't grow up, it's trap" beter?

vrijdag 4 mei 2018

Doorbreek Donald

Trump heeft één van de beste weken van zijn presidentschap gehad.

Cartoon - Erwin Vanmol
Een Franse president die voor de camera’s in het gevlei wilde komen van Trump, twee Koreaanse staatshoofden die vrede wilde sluiten, de bekende rapper Kanye West die Trump omarmde, het rapport van het Inlichtingencomité van het Huis van Afgevaardigden die tot het besluit kwam dat er geen enkel bewijs van samenwerking was tussen de Trump-campagne en Rusland en Mike Pompeo werd benoemd tot Minister van Buitenlandse Zaken.

Trump besloot zijn week niet af te sluiten op het White House Correspondents’ dinner, dat dit jaar volledig uit de bocht ging in anti-Trump gevoelens, maar ging (net zoals vorig jaar) de liefde voelen van zijn achterban. Hij bleef niet in Washington DC voor het diner, maar ging naar Washington in de staat Michigan. Daar sprak hij voor een volle zaal, buiten stond nog een grote menigte die niet binnen kon.

De beurs boomt bangelijk en de werkloosheid in de VS daalt onder de 4% - het laagste cijfer sinds 17 jaar - 50 jaar na mei '68 ...

Ook in drie keer: voor, tijdens en na zijn aanstelling als president ging er geen enkele dag voorbij of Trump was kop van jut. De media trapt nog steeds met beiden voeten in de macht van hun eigen val.
Hun suggestie van een president die de nobelprijs echt verdient? is bijna retorisch. Wat baat kaars en bril indien de uil niet horen wil?

Want het einde van de Koreaanse Oorlog zou een grote overwinning betekenen voor Trump, het zou hem ook een mooie plaats in de geschiedenis bezorgen. Want het was niet Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan, George H.W. Bush, Clinton, George W. Bush of de progressieve held Obama die een einde kon maken aan het Koreaanse conflict.

Maar een door de goegemeente compleet verguisde president die ogenschijnlijk gekenmerkt wordt door improvisatie en onberekenbaarheid. Als alles goed gaat (‘als’ is het belangrijkste woord in de zin), zou het voor alle Trump-critici een mooi lesje in bescheidenheid zijn. lees meer

En wie niet weet wat dit weekend: kijk en koop je kast in Chelsea.
De maintenance charges zijn zo duur als onze Vlaamse gemiddelde maandhuurprijs. Kies, loop naar de ka$$a en klaar is kees.

donderdag 3 mei 2018

Walla

Less is more heel eenvoudig uitgelegd met woord en beeld. How cool!Maar hoe mijn garagist vorig jaar bij zijn maiden-klus een verkeerde bandenmaat op de bijna 20 jarige monovolume heeft geplaatst ...
Ik heb dus dikke 3300 km met twee maten en gewichten gereden.
Erger nog de autokeuring zag vorig jaar tijdens mijn eerste bezoek in dat station de twee verschillende maten dan ook over het hoofd. Op de keurder van vandaag na. Hoe meer mensen hoe meer maneuvers.
Nieuwe juiste en vooral gratis (achter) banden zijn besteld. Guido!

woensdag 2 mei 2018

Teringlijder

Op de seconde af 11 jaar ontvriend van Nico en Tine en rijker. Maar anderzijds ondertussen ....te weinig slapen is het nieuwe roken!

dinsdag 1 mei 2018

Becijferd bijgeloof

Ronde getallen, even nummers, lucky 7, driewerf hoera, de trouwe twaalfde, ... symboliek achter een cijfer. Bijgeloof of placebo?Vandaag 24 jaar geleden verloor de Formule 1 één van haar grootste namen, zo niet de grootste naam aller tijden: Ayrton Senna. De Braziliaan verongelukte tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola in 1994. Het weekend ging na het andere dodelijke ongeval van Roland Ratzenberger de boeken in als het zwartste weekend dat de Formule 1 ooit zag. Achteruitkijkspiegel voorhouden.
We vernamen het nieuws van wijlen schoonvader in de ontmantelde en ontzielde legendarische daverende voetbal-hoofdtribune.

zaterdag 28 april 2018

Deep Dive

Today is a special day — a day that marked the beginning of something truly historic. It’s the day on which Frederick Law Olmsted and Calvert Vaux won the competition to design Central Park, setting into motion the creation of the Park we all know and love today. 
With more visitors than Yellowstone, the Grand Canyon, and Yosemite combined, Central Park has never, in its long history, been more popular than it is today. Tot zover deze les op begane grond.

Photo courtesy of The New York Public Library

 Bij voorkeur verplaats ik me te voet, nooit per yellow/green cab.Met de metro rijden is meer en altijd een avontuur vergelijkbaar met het observeren van mensen vanaf een terras. Veilig, vlug en vrij goedkoop met een hervulbare Metrocard - minder met meer!Ugly of lelijk betekent niet noodzakelijk vuil en vies maar vooral verkommerd door uitgesteld onderhoud. First things first.
In Chambers zijn nu nog de sporen te zien van 9/11 in die mate dat zijn buurman na 17 jaar vernieuwd en operational in oktober Maar er is meer onder de grond gaande ... duik mee met open mond. 

vrijdag 27 april 2018

Mighty Minerva

Minerva, godin van de wijsheid en het verstand, staat aan de ingang van de Nationale Bank. En de politiek zet er heden zijn pionnen uit.

  1. De MR benoemt Cédric Frère, kleinzoon van Albert Frère, tot regent van de Nationale Bank. 
  2. N-VA benoemt Edwin De Boeck, hoofd van de studiedienst van de partij, tot regent van de Nationale Bank. 
  3. CD&V benoemt Mia De Schameplaere tot directeur van de Nationale Bank. 
En ze dronken een glas, ze pisten een plas en alles bleef zoals het was. (lees meer)
Wat verder in dit land van 1000 wetten en 2000 uitzonderingen:
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft de vroegere Europese commissaris en Open VLD-politicus Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Het dossier heeft betrekking op 1 miljoen euro, een bedrag dat in 2005 op de bankrekening van de toenmalige zakenadvocaat Karel De Gucht terecht kwam en waar die volgens de BBI geen belastingen op betaalde. Volgens de advocaat van de liberale politicus is zijn cliënt echter niet geïnteresseerd in een dading omdat hij er van is overtuigd dat hij de zaak zal winnen. De Gucht recycleerde zichzelf ondertussen in het zakenleven onder meer als bestuurder van de staalgroep Arcelor Mittal en de telecom groep Proximus.

Begin vorig jaar raakte dan weer bekend dat de BBI nog een tweede rechtszaak heeft geopend tegen De Gucht en zijn echtgenote. Ze moeten zich verantwoorden waarom ze verliezen van hun Toscaanse landbouwbedrijf Agricola La Macinaia hebben gebruikt in hun Belgische aangifte om hier minder belastingen te betalen. (lees meer)

Wanneer opent Tax On Web zijn deuren dit jaar voor De Gucht?