zondag 5 januari 2014

Ons Nele

Met vanmiddag haar vuurdoop, haar maiden, haar debuut in de moeilijke mediawereld van radiodocumentaires. Welkom in het theater van de (des)illusie. Is het beeldende radio, als een vleesgeworden krantenbericht? Een geluk bij een ongeluk? Dertien weken lang? Lees vooral de gekleurde reacties op de programma-site. (Her)luister & (ver)oordeel zelf.

Voorlopig zal je het moeten stellen zonder podcast want met de huidige Peppi & Kokki-manager-mennekes & miekes-mentaliteit aan de Reyerslaan. Meer nog in dezelfde marge...

Op 28 maart 1914 vond de eerste Europese radio-uitzending in het meertalige Brussel plaats. En België doet zijn dwaze dubbelzinnigheid ook hier weer alle nutteloze eer aan. De honderdste verjaardag van de radio wordt sinds 12 december 2013 gevierd met Gezien op de radio, een eerste interactieve tentoonstelling tot 27 april 2014 in Tour en Taxis in Brussel.
Dit eerste evenement is een franstalige samenwerking tussen RTBF, de RTL-groep, de Nostalgie-NRJ-groep en Tempora.
In de rand ook het boek '100 ans de radio en Belgique', een werk van Philippe Caufriez, Brice Depasse en Nicolas Gaspard.

Echter de Vlaamsche VRT wilde niet meewerken aan het evenement en organiseert dunnetjes haar eigen tentoonstelling in het Radiohuis in Leuven. Ons Nele stond erbij en keek erna in dit verdeelde en verwarrende radioland ...

0 commentaar:

Een reactie posten